Türkiye, Akdeniz’de 2,2 trilyon metreküp doğal gaz buldu

Gazeteci Süleyman Özışık, Oruç Reis’in Antalya açıklarına demir atmasıyla ilgili konuştu. Oruç Reis’in beklenen görevini yerine getirmiş ve ara vermiş olabileceğini söyleyen Özışık, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeni bir müjde daha vereceğini söyledi.

Yunanistan’ın Avrupa ülkelerine sırtını yaslayarak yaptığı şımarıklıkara değinen Süleyman Özışık, “Türkiye’nin Yunanistan’a bakış açısı biraz yılan balığı meselesine benziyor. Yılan balığı kendisine saldıranları kandırmak için ölü taklidi yapar. Bu bağlamda Türkiye’nin Yunanistan’ı çok ciddiye almadan açıklamalar yapması daha çok Almanya Fransa ya da Avrupa Birliği üzerinden değerlendirmeler yapması bana daha doğru geliyor. Metin Özkan ‘Millet Bahçesine çeviririz’ dedi. Bunu Yunan medyası da yapıyor kendi başbakanlarına. Yunan medyasını takip edenler bilir haber başlıkları ‘Türkiye ile öyle kolay kolay mücadele edilmez. Fransa Almaya bizi yarı yolda bırakır sonra neye uğradığımızı şaşırırız.’” açıklamasında bulundu.

Özışık, “Macron’a Cumhurbaşkanı Erdoğan gereken cevabı verdi ama hem kendi ülkesinde hem de dünyada ayrı bir alay konusu. ‘Senin gücün Erdoğan ve Türkiye’ye yetmez sen bir sus’ başlıklarıyla o da dünya medyasında ayrı bir dalga konusu.” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin Karadeniz’in ardından Doğu Akdeniz’de  de büyük bir doğalgaz rezervi müjdesi verebileceğini söyleyen Süleyman Özışık cümlelerine şöyle devam etti:

Oruç Res’in dönme konusu teknik bir arıza da olabilir diplomatik bir konu da. Ya da Oruç Reis beklediğimiz görevi yerine getirmiş ara da vermiş olabilir. Üst kademe insanlar Ekim ayından çok şeyler değişecek diyor. Güvendiğim kaynaklar Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın belki bir ay belki de 2-3 hafta içinde yeni ve çok daha büyük müjdelerle kamuoyunun önüne çıkacağını söylüyor. Yeni bir doğalgaz müjdesi ve çok güçlü emareler barındırıyor. 2.2 trilyon metreküp doğalgazın müjdesi her an verilebilir. Hatta İran’ın doğalgazına eşit bir doğalgaza Türkiye’nin ulaştığı söyleniyor. Uluslararası kamuoyunda ülkeler çok büyük savaşlara meydan vermemek için bu rakamları açıklamayabilir. Bu haberi aldığım kaynaklarım sağlam kişiler. Devletin kendi içinde de refleksleri var ne zaman ne kadarı açıklar bilemiyorum.  

Süleyman Özışık

Süleyman Özışık Türkiye gazetesindeki köşesinde şu ifadelere yer vermişti:

Dünyada süper güç seviyesine ulaşmamış hiçbir ülke, onlarca ülkenin harala gürele sismik arama yaptığı bir noktada bulduğu petrolün ya da doğalgazın tam miktarını açıklamaz. Diğer devletleri azdırmamak için, kudurtmamak için yapmaz bunu…

Benim bildiğim Erdoğan da hepi topu 7 yıllık doğalgaz rezervine ulaşıldı diye sevinç naraları atmaz, dünyayı ayağa kaldırmaz. Şahsi kanaatimi soracak olursanız, bulduğumuz doğalgaz rezervi açıklanan rakamın çok, çok üzerinde…

Şimdi asıl noktaya geleyim.

Nice zamandır devlet kanadında çok önemli makamlarda olan yöneticiler, detay vermemekle birlikte bir tarihe dikkat çekiyor.

Kime sorsam, “Ekim ayı” diyor ya da “Türkiye’nin çehresi ekim ayından sonra tamamen değişecek” benzeri yorumlar yapıyor.

Şaka değil…

İnanın bunu pek çok kişiden çok umutlu, çok heyecanlı bir şekilde duydum, duyuyorum.

Ekim ayında ne olacağını yapılan bazı açıklamalardan yola çıkarak az çok tahmin edebiliyorum.

Şöyle ki…

Maliye Bakanı Berat Albayrak, “Bundan sonra Türkiye cari açık değil, cari fazla verecek” demişti. Bunu, Türkiye’yi 7 yıl idare edecek bir doğalgaz rezervine güvenerek söylemiş olamaz di mi?

Artı…

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 320 milyar metreküp doğalgaz bulduğumuz Karadeniz’deki Tuna1 Sahası’nı kastederek, “Buradaki ilk katmana ulaştık ama diğer katmanlar da var. Yakında yeni ve daha büyük müjdeler verebiliriz” anlamına gelecek sözler söylemişti.

Nereye varmaya çalışıyorsun?” diye soracak olursanız, uzatmadan söyleyeyim. Güvendiğim kaynaklardan edindiğim bilgilere dayanarak söylüyorum.

Türkiye aradığını buldu!

Yine Tuna1 Sahası’nda, ikinci katmandaki rezervlere ulaşıldı! Daha önce açıklanan 320 milyar metreküplük ilk miktarın katbekat üzerinde rezervlere ulaşıldı hem de…

Sadece bu değil…

Gerek ulaştığım kaynaklar gerekse bölgeden gelen bütün sinyaller Türkiye’nin Doğu Akdeniz’de de istediği sonuca fazlasıyla ulaştığını gösteriyor!

Tam miktarını veremem ama Türkiye’nin yüz yılını, yüz yıllarını kurtaracak kadar rezerve ulaşıldı diyeyim, gerisini siz anlayın.

Ve sanırım herkesin dikkat çektiği ekim ayında bunların müjdesi verilecek.

Tabii siz bu müjdeleri daha önce İngiliz Reuters kanalından duyarsanız şaşırmayın!

Kaynak: Nethaber

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer yazılar

Aramak istediğinizi üstte yazmaya başlayın ve aramak için enter tuşuna basın. İptal için ESC tuşuna basın.