Yerli Elektrikli Traktör `ün Teknik Özellikleri

Yeni Yerli ve Milli Elektrikli traktör 45 Dakikalık Şarj ile 7 Saat Çalışabilecek. Yerli Elektrikli Traktör `ün Teknik Özellikleri:

Türkiye son zamanlarda elektrikli araçlarla gündeme geliyor. Yerli elektrikli traktör projesiyle çiftçilerin mazot derdinin biteceğine dikkat çekiliyor. Yapılan son açıklamalar ile Türkiye’nin ilk elektrikli traktörü seri üretime hazır hale geldi açıklandı.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, “Türkiye’nin ilk elektrikli traktörü seri üretime hazır hale geldi. 45-55 dakika arası yüzde 100 şarj olup, 105 Bg gücü ile dizel traktöre göre 8 kat daha az yakıt tüketiyor” açıklamasını yaptı.

Yerli Elektrikli Traktör

Yerli Elektrikli Traktörün teknik özellikleri:

  • 45 dakikada tam şarj
  • 105 beygir gücü
  • Bakım masrafı yok
  • %90’dan fazla yakıt tasarrufu
  • Tam şarj ile 7 saat aralıksız çalışabilme
  • 7 saatlik çalışma bedeli 20 TL

Yerli Elektrikli Traktör `ün batarya ömrü ne kadar olacak ?

Elektrikli traktörle ilgili merak edilen konuların başında bataryaların ömrü geliyor. AA’nın haberine göre, elektrikli traktörlerde bataryaların ömrü 20 yıl olacağı kaydedilirken, yeni nesil 236 batarya kullanılacağı ve bu bataryaların da kısa sürede şarj edilebilmesi için batarya yönetim sistemi yazılımının bulunduğu vurgulandı. 20 yıldan sonra da bataryalar yüzde 80 kapasite ile çalışabilecek. Bataryalar ise 20 lira maliyetle dolacak. İlk prototip olan 105 beygirlik elektrikli traktör, aynı güce sahip fosil yakıtlı bir traktörle kıyaslandığında yıllık ortalama 750 saatlik kullanımda 133 bin lira yakıt tasarrufu sağlayacak.

Yerli ve Milli

Yılda 20 bin adet Traktör üretilecek

Seri üretime geçildiğinde yılda 20 bin adet elektrikli traktör üretilmesi hedefleniyor. Trktör için yapılacak anlaşmalar sonrasında ilk üretimin en geç bir yıl içinde gerçekleştirilmesi öngörülüyor. 65, 105 ve 250 beygir gücünde üretimi yapılacak traktörün özellikle 250 beygirlik tipinin Avrupa ve ABD’ye ihraç amacıyla imal edilmesi planlanıyor.

Teknoloji ve Tarih

Ülkemizin ürettiği ve geliştirmekte olduğu yerli ve milli teknolojilerimizi görmek için aşağıdaki linke tıklaya bilirsiniz.

Yerli ve Milli Teknoloji

Ülkemizin En önemli silahlarında birisi olan ATMACA`yı tanıyalım.

Daha fazla teknoloji videoları için takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer yazılar

Aramak istediğinizi üstte yazmaya başlayın ve aramak için enter tuşuna basın. İptal için ESC tuşuna basın.