GoPro hero5 black Özellikleri

Gopro Hero 5 Black özellikleri ve fiyatı itibariyle gelişmiş bir aksiyon kamerası olarak karşımıza çıktı.  GoPro Hero 5 Black’in teknik özelliklerine yakından bakalım.

Gopro Hero 5 Black Teknik Özellikleri

  • 4K 30fps – 2k 60 fps – 1080p 120fps
  • 10 Metreye Kadar Su Geçirmezlik
  • Dokunmatik 2’’ LCD Ekran
  • Wi-fi Dahili GPS ve Bluetooth
  • 12 Megapixel Raw ve WDR Fotoğraf
  • Elektronik Dengeleme Sistemi (titreşim azaltma)
  • Sesli Komut Desteği (7 Dil)
  • Stereo Ses Kaydı ve Rüzgar Sesi Kırpma
  • Tek Buton Kontrolü
  • 12MP/ 30Fps Burst Time Lapse
  • GoPro Plus Cloud Servisi

Şu Ana Kadar Üretilmiş En iyi GoPro!HERO5 Black GoPro Kameralar arasında en güçlü ve en kolay kullanıma sahip aksiyon kameradır.
4K video, sesli komut, tek tuşla kullanım, dokunmatik ekran ve housing ihtiyacı olmadan 10 metreye kadar su geçirmez.

2 inç büyüklüğünde dokunmatik ekran ile gelen GoPro Hero 5 Black, RAW formatında fotoğraflar çekebilen 12 Megapiksel çözünürlüğünde kameraya sahip.
1080p çözünürlüğünde maksimum 120 FPS’e ulaşan GoPro Hero 5 Black, 4K 30 FPS video kaydı sunmaktadır. Gopro Hero 5 Black 4K 30fps / 2k 60fps / 1080p 120fps video çekim seçeneklerini bünyesinde barındırıyor.

GoPro Hero 5 Black modelinin en göze çarpan özelliği herhangi bir kılıfa veya koruyucuya ihtiyaç duymadan 10 metreye kadar su geçirmez özelliğe sahip olması. Bir önceki model GoPro Hero 4’te su altında çekim yapabilmek için ekstra Gopro Housing satın almanız gerekiyordu bu da ekstra maliyet yaratıyordu üstelik housing sebebiyle kullanım da biraz zorlaşıyordu. Yeni model Hero 5’te artık bu sorunları yaşamadan rahat bir şekilde su altında özgürce çekimler yapabilirsiniz.

black_waterproof

Bir önceki model GoPro Hero 4 silverda bulunan dokunmatik ekranın çok daha gelişmiş bir versiyonunu Gopro Hero 5’te görüyoruz. Çok daha iyi bir dokunmatik hassasiyet ve LCD çözünürlüğüne sahip Gopro Hero 5 Black 4K 30fps / 2k 60fps / 1080p 120fps video çekim seçeneklerini bünyesinde barındırıyor. Ayrıca 12 megapiksellik RAW ve WDR fotoğraflar çekebildiğiniz bu model Gopro kameralarında ilk defa kullanılan sesli komut desteğini de içeriyor.

Bu sesli komut özelliği 7 farklı dil ile söylenen komutları algılayabiliyor. Yani siz “GoPro take a photo!” veya “Gopro start video!’’ dediğinizde komutu anında gerçekleştiriyor. Sesli Komut özelliğinin başlangıç için 7 dil seçeneği olduğunu söyleyen firma gelecek günlerde diğer dilleri de sesli komut sistemi içerisine adapte edeceğini açıkladı. Yani ilerleyen günlerde “Gopro, yengenle bi’ fotoğrafımızı çek bakiym.’’ dediğinizde Gopro komutu “Başüstüne, reis!” deyip yerine getirecek

GoPro yeni modelleriyle birlikte GoPro Plus (Cloud) servisini de duyurdu. Kullanıcılar belli bir ücret ödeyerek içeriklerini bu servise kablosuz şekilde yedekleyebiliyor ayrıca şarj olurken fotoğraf ve videoları cloud hesabına otomatik şekilde yükleme özelliğiyle birlikte Gopro Hero 5 müthiş bir kullanım kolaylığı da sağlamış oluyor.

gopro5-compare

Aksiyon kamera kullanıcılarının en büyük dertlerinden biri olan videoda titreşim sorunu, yeni gelen elektronik dengeleme sistemi sayesinde Gopro Hero 5’te en aza indirgeniyor. Ayrıca titreşim sorununun çözümünün  üstüne geniş açı lensin kenarlarda oluşturduğu bozulmalar da (lens distortion) yazılımla otomatik düzeltiliyor.

DJI ve Sony’nin aksiyon kameralarında yaptığı atakla GoPro’nun bu alandaki tahtı biraz sallanmıştı. Fakat çıkardığı yeni modellerle birlikte GoPro liderlik bayrağını tekrar eline almış görünüyor. Bu harika aksiyon kamerası elimize ulaşır ulaşmaz çok daha detaylı bir inceleme videosu çekeceğiz. 

Benzer yazılar

Aramak istediğinizi üstte yazmaya başlayın ve aramak için enter tuşuna basın. İptal için ESC tuşuna basın.